Chokladfondant

img_20150725_192028-2.jpg

4 Portioner

Ingredienser:

  • 4 msk strösocker
  • 2 ägg
  • 2 ägg, endast gulan
  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad
  • 2,5 msk vetemjöl

Till servering:

  • Hallon eller Blåbär
  • Florsocker

Gör så här:

  1. Vispa socker, ägg och äggulor pösigt.
  2. Smält smöret i en kastrull och ta från värmen. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i det smälta smöret. Rör om tills chokladen har smält.
  3. Blanda chokladsmeten med äggblandningen. Vänd ner mjölet.
  4. Spritsa eller fördela med sked eller spritsen smeten i formarna. Om man vill så kan man lägga något bär i smeten. Grädda mitt i ugnen 7 minuter på 225 grader.
  5. Garnera med hallon, blåbär eller andra bär efter smak. Pudra över florsocker.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s