Hemlagad nutella (nötfri)

december-2009-045

Ingredienser:

  • 100 g fin ljus choklad (jag använde Fazer vita blockchoklad)
  • 100 g fin mörk choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 75 g smör i tärningen
  1. Hacka choklad grovt.
  2. Häll grädden och värm upp till kokpunkten.
  3. Häll försiktigt ned chokladen i grädden, och vispa tills chokladen har smält.
  4. Tillsätt smöret långsamt och vispa samtidigt så att det smälter.
  5. Vispa chokladsmöret blankt med vispen.
  6. Nutellan håller sig i några veckor. Förvara den i kylskåpet.

Den passar perfekt till en kopp eftermiddagste eller till söndagsbrunchen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s