Kåldomar/Golabki

20140921_141827

Ingredienser:

  • 1 kg köttfärs
  • 1,2 kg ris
  • 250 g lök
  • 15 g margarin
  • salt, peppar
  • vitkål
  • grädde
  • tomat (passerade)
  • tomatpuré
  • lite mjöl
  • grönsaksbuljong
  • champinjoner
  1.  Blanda allt. Smaka av.
  2. Koka vitkålen och ta av blad för blad.
  3. Ta lite av köttfärsen och lägg det i vitkålsbladet. Vik ihop bladet.
  4. Blanda ihop såsen och smaka av.
  5. Lägg lite vitkålsblad på botten av kastrullen och lägga därefter alla kåldomarna i kastrullen.
  6. Häll därefter över såsen och ställ det i ugnen i ca 170 grader i ca 3 timmar eller på svag värme på spisen.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s