Karinplommansufflé

 

Det är viktigt att formen smöras ordentligt så att sufflén kan resa sig och inte fastna.

20140823_191821

Ingredienser: ( 4-6 portioner)

  • 200 g katrinplommon utan kärnor
  • 6 äggvitor
  • 1 dl socker
  1. Lägg katrinplommon i blöt tills de mjuknat. Häll av vattnet och kör dem i mixer/matberedare till en slät massa.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt sockret mot slutet.
  3. Vänd försiktigt ner katrinplommonmoset.
  4. Smöra och sockra en rund ugnsfast form med höga kanter och häll i smeten.
  5. Grädda i 175 grader 35 minuter.
  6. Servera sufflén direkt från ugnen med iskall vispad grädde till.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s