Ingredienser:
- 4 ägg
- 6 dl socker
- 3 dl mjöl
- 2 tsk bakpulver
- 8 msk kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 175 g smör
Kokossmet:
- 75 g smör
- 2 dl socker
- 1,5 dl grädde
- 1 dl sirap
- 200 g kokos
- Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Blanda mjölblandningen med äggsmeten och blanda också ner det smälta smöret.
- Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd ugnsform på ca 30 X 40 cm.
- Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 15-20 minuter.
- Medan kakan gräddas gör du kokossmeten: blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp under omrörning.
- Ta ut kakan ur ugnen, bred på kokossmeten och fortsätt grädda i ytterligare i 10 minuter. Låt kakan kallna (gärna över natten i kylskåp) och skär i bitar.
Leave a comment