Kladdkaka med kokostäcke

toska kaka

Ingredienser:

  • 4 ägg
  • 6 dl socker
  • 3 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 8 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 175 g smör

Kokossmet:

  • 75 g smör
  • 2 dl socker
  • 1,5 dl grädde
  • 1 dl sirap
  • 200 g kokos
  1. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Blanda mjölblandningen med äggsmeten och blanda också ner det smälta smöret.
  2. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd ugnsform på ca 30 X 40 cm.
  3. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 15-20 minuter.
  4. Medan kakan gräddas gör du kokossmeten: blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp under omrörning.
  5. Ta ut kakan ur ugnen, bred på kokossmeten och fortsätt grädda i ytterligare i 10 minuter. Låt kakan kallna (gärna över natten i kylskåp) och skär i bitar.

Leave a comment