Bakad potatis med olika röror


Ingredienser:

  • Bakpotatis 4 st
  • Smör 4 msk
  • Salt (grovt havssalt)

Fyllning Gräslök

  • Crème fraiche 3 dl
  • Gräslök (hackad) 4 msk
  • Svartpeppar 1 tsk
  • salt

Fyllning räkor & krabbstick

  • Skalade räkor
  • Krabbstick
  • Champinjoner på burk
  • Dill
  • Ketchup ca 1 msk
  • Salt och peppar
  1. Sätt ugnen på 225 grader. Borsta och skölj potatisen. Skala den inte. Picka några små hål med en gaffel.
  2. Lägg potatisen på ugnsgaller och baka den i cirka 1,5 timme eller längre. Känn med en sticka att den är klar.
  3. Blanda crème fraiche med kryddor och hackad gräslök. Spara lite gräslök till garnering.
  4. Skär ett kryss i varje potatis och tryck till från kortsidorna så att de öppnar sig. Lägg i smörklick och gräslöksblandningen.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s