Färsfylld paprika

Paprikor

Ingredienser:

  • 1/2 liter vatten
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 röda paprikor
  • 1 sats köttfärssås
  • ½ dl riven ost (mager)
  1. Dela paprikorna i halvor eller skär av ett lock och tag ur kärnor.
  2. Koka upp vatten och salt och lägg i paprikorna, låt koka ca 5 minuter.
  3. Sätt ugnen på  250 grader, gör köttfärssåsen.
  4. Ställ paprikorna i en ugnssäker form och fyll dem med köttfärssåsen.
  5. Strö över osten.
  6. Ställ formen mitt i ugnen, låt stå tills osten har smält, gulbrun färg ca 5 min.

Köttfärssås

  • 1 stor lök
  • 150 g köttfärs
  • 1 dl krossade tomater
  • 2 krm salt
  • ½ krm peppar
  • ½ krm paprika pulver
  • 2 msk tomatketchup
  • ½ tsk örtkryddor
  • klippt persilja
  • ½ msk margarin till stekning
  1. Skala och skär löken.
  2. Smält margarinet i en stekpanna.
  3. Fräs löken tills den fått ljusgul färg.
  4. Lägg i köttfärsen och låt den steka tillsammans med löken ca 5 minuter. Hacka under tiden sönder köttfärsen med gaffel till en grynig massa.
  5. Tillsätt krossade tomater, kryddor och tomatketchup.
  6. Låt koka på svag värme i 5 minuter. Smaka.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s