Syltkaka

IMG_3199

Ingredienser:

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ dl hallonsylt eller annan sylt man tycker om
  1. Smält smöret i en kastrull. Ta den från värmen och rör ner äggen.
  2. Rör ner sockret och mjölet blandat med vaniljsockret.
  3. Bred ut smeten i en bakpappersklädd form med löstagbar kant. Klicka på hallonsylten och grädda i 175 grader ca 40 minuter eller tills kakan är knappt genomgräddad, känn med sticka.
  4. Låt svalna något innan den lossas från formen.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s