Kanelbullar

IMG_20141005_191623

Ingredienser:

  • 30 g jäst (50 g jäst)
  • 3 dl mjölk (5 dl mjölk)
  • 600-660 g vetemjöl (1 kg mjöl)
  • ½ tsk salt (ca 1 tsk salt)
  • 1 msk Kardemumma (2 msk kardemumma (grovmalen))
  • 120 g smör (200 g smör (rumstempererat))
  • 140 g vit sirap (230 g vit sirap)

Smörfyllning:

  • 150 g smör (rumstempererat)
  • 85 g ljust muscovadosocker (jag använde vanligt socker)
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk malen kanel

Garnering:

  • 1 ägg till pensling
  • pärlsocker
  1. Blanda mjölk, jäst och hälften av mjölet först, låt det gå ihop till en smidig deg.
  2. Tillsätt resterande ingredienser och kör på medelhastighet i ca 10 minuter, i degblandare till s degen börjar bli glansig på ytan och släpper fint från kanterna. Låt vila i bunken under duk i ca: 20-30 minuter.
  3. Dela degen i två bitar.

Lövbullar:

Kavla ut biten till ca 30 cm bred och ca 60 cm lång. Stryk på önskad fyllning och rulla ihop till en lång rulle och “kubba upp” (skär upp) ca 4 cm bitar. Klipp med sax två klipp och dra isär. Lägg på en plåt med papper.

Tvinnade bullar:

Kavla ut biten till ca 30 cm bred och ca 60 cm lång. Stryk på önskad fyllning. Vik degen på längden tre gånger. Skär upp ca 4 cm bitar. Skär ett litet snitt i mitten och vik igenom. Lägg på plåt med papper.

Jäs under duk till ca dubbel storlek. Pensla med ägg, strö på pärlsocker. Grädda i 225 grader ca 6-8 minuter.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s