Marängtårta

 

november 2010 004

Ingredienser:

  • 3 st äggvitor
  • 2,5 dl socker
  • 3 dl riscrispies

Fyllning:

  • 1 dl vatten
  • 2,5 msk vetemjöl
  • 50 g blockchoklad
  • 50 g smör
  • 1 dl florsocker
  • 1 st äggula

Gardering:

3 dl vispad grädde

Gör så här:

  1. Vispa ägg och socker minst 5 min till hårt skum.
  2. Blanda ner riscrispies.
  3. Grädda på bakplåtspapper i 150 grader 1 timme.
  4. 1 dl + vetemjöl kokas upp under omrörning, dra sedan utan kastrullen.
  5. Blockchoklad, smör, florsocker och äggula tillsättes.
  6. Dela bottnarna på mitten om du inte gör dubbel sats, dvs 2 långpannor.
  7. Lägg ett lager kräm och ett lager vispad grädde på en botten. Täck med den andra botten.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s