Polska ostkaka (sernik)

 

Botten:

  • 150 g mjöl
  • 120 g smör
  • 50 g florsocker
  • 1 äggula
  • 1 äggvita

Blanda mjöl och rumsvarmt smör. Rör florsocker med äggulan. Tillsätt äggvitan.

Ostkakan:

  • 1 kg ost (gjort av filmjölk) Filmjölken ska ligga i ugnen i 1 timme och därefter sila osten under natten.
  • 10 ägg
  • 50 g inlagda apelsinskal
  • 50 g russin
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 400 g florsocker
  • 300 g smör
  • 50 g mannagryn
  1. Gör degen och lägg den på en form och lägg i ugnen i 180 grader i ca 15-20 minuter.
  2. Blanda smör gulorna och florsocker och osten till en jämn smet.
  3. Vispa äggvitan till hårt skum.
  4. Blanda äggvitan med den övriga smeten försiktigt.
  5. Lägg apelsinskalet och russinet i het vatten. Häll av vattnet och rulla dem i mjöl så att de inte kommer att sjunka längst ner på kakan.
  6. Tillsätt russinen, apelsinskalet, vaniljsockret, mannagrynet och saltet.
  7. Blanda allt.
  8. Lägg det på det förgräddade bottnen.
  9. Grädda i 180 grader i ca 60 minuter.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s