Surkålsgryta/Bigos

bilder från iphone 159

  • 400 g surkål
  • 400 g vitkål
  • 200 g griskött
  • 200 g kalvkött
  • 250 g olika korvar
  • 100 g rökt sidofläsk
  • 30 g margarin
  • 50 g lök
  • 5 g torkad Karl Johan svamp
  • 50 g tomatpuré
  • 20 g mjöl
  • salt, peppar, socker
  1. Surkål kokas i en timme med lite vatten.
  2. Vitkål kokas med svamp ca 30-40 minuter.
  3. Köttet tvättas, torkas, saltas och steks på alla sidor i margarin.
  4. Blanda stekta köttet med röktsidofläsk i surkålen, koka i ca 40 minuter.
  5. Ta ut köttet ur surkålen. Blanda kålen tillsammans.
  6. Skär korven och köttet i bitar och tillsätt till kålen, tillsätt tomatpuré, salt, peppar och eventuellt socker. Koka.
  7. Ju mer olika köttsorter desto bättre bigos. Det blir mer smak i bigos om man tillsätter lite rödvin.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s