Champinjoner i ättika

Pieczarki_marynowane

  • 1 kg små champinjoner
  • 1 tsk salt
  • 3 morötter
  • lök
  • 10 st lagerblad
  • senapsfrö
  • kryddpeppar
  • svartpeppar

Spad:

  • 600 ml vatten
  • 350 ml ättika 10%
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk socker
  1. Rensa champinjonerna och koka 5-10 minuter med vatten med en tesked salt.
  2. Tvätta morötterna, skala och skär i skivor.
  3. Spad: blanda allt till spadet och koka i 10 minuter.
  4. Lägg i morotsskivor, lagerblad, lite lök antingen liten lök eller lökskivor, senapsfrö, kryddpeppar och svartpeppar. Häll på spadet tills den täcker alla svampar.
  5. Stäng burkarna och ställ de i en hög kastrull. Täck 3/4 av burkarna med vatten. Koka i ca 20 minuter. Vänd burkarna upp och ner och låt dem svalna.
  6. Svamparna är färdiga att åtnjutas inom ett par dagar.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s