Kladdmuffins

17976087_10212925585597903_182114570_o

  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 4 msk kakao
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2 dl vetemjöl

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
    Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en skål i mikron och låt svalna. Tänk på att du bara behöver värma på så länge att hälften av smöret smält. Därefter smälter resten av smöret av den befintliga värmen och smöret slipper bli onödigt varmt.
  2. Placera ut bakformar i papper på en plåt (16 st för en sats kladdkakesmet).
  3. Knäck äggen och häll på strösocker i en bunke. Vispa till en fluffig smet.
  4. Tillsätt vaniljsocker, salt, kakao, bakpulver. Vispa till en jämn smet.
  5. Tillsätt vetemjöl och det smälta smöret. Vispa snabbt ihop till en jämn smet. (med elvisp ca 10-20 sekunder på lägsta effekt.)
  6. Fördela smeten i bakformarna.
  7. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 10 minuter.
    (Under tiden de gräddas växer de upp och när du ser tendens till att de börjar sjunka så är det dags att ta ut dem.)
  8. Låt dem svalna under en handduk så blir inte kladdkakemuffinsen hårda. Under tiden de svalnar kommer de sjunka ihop en del, till lite sega, kladdiga och goda choklad-muffins.
  9. Servera eller förpacka i plastpåsar. Går bra att frysa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s