Mjuk pepparkaka

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 ½ dl gräddfil
  • 50 g smör
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk kardemumma
    alternativt 1 ½ msk pepparkakskrydda och 1 tsk kanel
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa 2 ägg pösigt med 2 dl socker.
  2. Rör ner 1 ½ dl gräddfil och 50 g smält smör.
  3. Blanda 2 ½ dl vetemjöl med 1 tsk bakpulver, 1 msk kanel och 2 tsk kardemumma och rör ner i smeten.
  4. Grädda i cirka 40 minuter. Ta ut, vänd upp kakan på ett fat och låt svalna.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s