Vinkokta musslor

 

  • 2 kg blåmusslor
  • 3 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 5 dl vitt torrt vin
  • 1 dl grovhackad persilja
  • salt och svartpeppar

Gör så här:

  1. Skölj musslorna under kallt vatten. Låt rinna av.
  2. Dra bort “skägget” på de musslor där det sticker ut. Knacka försiktigt musslor som är öppna mot köksbänken. Släng de som inte sluter sig, likaså trasiga musslor.
  3. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olivoljan i en stor kastrull ca 3 minuter utan att det tar färg.
  4. Häll på vinet. Låt koka 2 minuter under lock.
  5. Lägg i musslorna. Låt koka kraftigt 3–5 minuter under lock. Skaka kastrullen efter halva tiden.
  6. Ta upp musslorna och varmhåll dem. Koka ner spadet några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  7. Häll tillbaka musslorna i spadet. Strö över grovhackad persilja.
  8. Servera musslorna med ett gott bröd.

Receptet kommer från tidningen Buffé.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s