Efterrätter

Rulltårta

Ingredienser:
• 3 ägg
• 1 1/2 dl strösocker
• 2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
• 1 tsk bakpulver
• 1/2 dl mjölk eller vatten

Fyllning
• ca 2 dl sylt t ex hallon, jordgubbs, hjortron, blåbär, äppelmos eller hasselnötskräm

Gör så här
1. Sätt ugnen på 250˚C.
2. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna 30×40 cm (för 20 bitar). Smörj det med lite matfett.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner det i äggsmeten. Rör ner vätskan.
4. Bred ut smeten jämnt i långpannan. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
5. Strö lite strösocker jämnt över kakan. Stjälp upp den på ett bakplåtspapper på galler. Dra försiktigt bort papperet som kakan gräddats på.
6. Fyllning: Bred sylten i ett jämnt lager över den varma kakan. Rulla ihop från långsidan med hjälp av papperet. Låt rulltårtan svalna i papperet med skarven ner.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s