Efterrätter

Mjuk pepparkaka

20180318_155310

Ingrediensen

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 50 g smör
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 1/2 msk pepparkakaskrydda
  • 1 tsk kanel

Så här gör du:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa 2 ägg pösigt med 2 dl socker.

2. Rör net 1 1/2 dl gräddfil och 50 gram smör.

3. Blanda 2 1/2 dl vetemjöl med 1 tsk bakpulver, 1 1/2 msk pepparkakskrydda och 1 tsk kanel och rör ner i smeten.

4. Grädda i cirka 40 minuter i ugnen. Ta ut, vänd upp kakan på ett fat och låt svalna.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s