Förrätter · Middagar

Ankbröst med rödvinsås

24992127_1914496038566782_945696151_n

Rödvinssås

  • 2 msk lök finhackad
  • 0,5 tsk vitpeppar
  • 2 st lagerblad
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 st köttbuljon tärning
  • 1,5 dl vatten
  • 1,5 dl rödvin
  • 1 msk balsamico

Tillagning

  1. Marinera ankbröstet med grillolja dagen innan.
  2. Sätt ugnen på 120 grader.
  3. Skär skinnet i lodräta och vågräta linjer.
  4. Bryn köttet med skinnet neråt.
  5. Stick in en stektermometer i köttet, ställ in köttet i ugnen.
  6. Förbered såsen. Lägg alla ingredienser i en gryta, låt koka på låg värme.
  7. Vätskan ska reduceras till häften, sila bort allt och red av med maizena blandat med kallt vatten.
  8. Ta ut köttet när termometern visar 65 grader.
  9. Låt stå i rumstemperatur och svalna i ca 20 min, skär därefter köttet i skivor.
  10. Häll såsen över köttet, servera med grönsallad.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s