Middagar

Fylld anka

  • Anka (hel)
  • Grötris
  • Färska champinjoner
  • Persilja
  • Ca 200g lever
  • Lök
  • Potatis
  • Kryddor
  1. Förbered fyllningen.
  2. Koka 4 dl ris.
  3. Stek champinjoner i skivor.
  4. Skär löken fint och stek den gyllenbrun.
  5. Stek levern.
  6. Blanda allt och tillsätt kryddor och persilja.
  7. Fyll ankan med fyllningen väl och sy ihop ändarna.
  8. Krydda ankan.
  9. Skala potatisen och dela den i fyra halvor.
  10. Stoppa ankan i en stor stekpåse och lägg potatisen runt om.
  11. Stek första 30 minuter på 200 grader. Därefter ca 3 timmar på 125 grader. Om ankan inte har en fin stekyta så öppna påsen och stek ytterligare 30 minuter på 200 grader.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s