Förrätter · Middagar

Brysselkål

Receptet kommer från Dietdoctor.

  • 100 g smör
  • 2 rödlökar
  • 1 matsked rödvinsvinäger
  • 500 g brysselkål
  • salt och peppar
  1. Dela löken i klyftor och stek i smör på medelhög värme 5–10 minuter.
  2. Löken ska bli gyllene, inte bränd. Krydda och tillsätt vinägern.
  3. Sänk värmen något och fortsätt att bryna löken under omrörning. Lägg upp i en tallrik.
  4. Dela brysselkålen i halvor, beroende på storlek. Är de riktigt små kan du steka dem hela.
  5. Stek brysselkålen i samma stekpanna med mer smör tills de fått fin färg och mjuknat något. Känns efter med en potatissticka så du får dem precis som du vill.
  6. Salta och peppra. Lägg tillbaka löken och rör om.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s