Efterrätter

Blåbärsmuffins

Jag hittade helt underbara muffins hos Zeinas kitchen.

12 st stora blåbärsmuffins

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 dl rapsolja
  • 6 dl mjöl (gärna vetemjöl special)
  • 1/2 tsk salt
  • 3 tsk bakpulver
  • 2,5 tsk vaniljsocker
  • 3,5 dl blåbär (färska eller djupfrysta)

Valfri garnering, välj fritt eller uteslut:
1 tsk kanel
2 tsk socker

Gör så här:
Värm ugnen till 200°. Lägg 12 st pappersformar i en muffinsplåt. Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål och ställ åt sidan.Vispa ägg och socker tills det blir vitt och pösigt. Vänd i mjölk och olja. Sikta i de torra ingredienserna och vänd försiktigt. Smeten är tjock och kladdig. Vänd i blåbären försiktigt (spara lite blåbär till garnering). Lägg smeten jämnt i muffinsplåten, garnera med lite blåbär. Strö på lite socker eller kanel om du vill det. Baka mitt i ugnen i ca 25 min. Ta ut och låt svalna en stund innan servering. Håller sig i rumstemperatur 3-4 dagar, i frysen upp till 3 månader.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s