Middagar

Pasta Carbonara

Nedan recept hittade mina barn på sidan “kokaihop” och dem älskar det.

  • 250 gram barilla pappardelle pasta
  • 1 nypa salt

 

Baconsås
Gör så här:

1. Koka upp vatten i en stor kastrull, tillsätt salt och pastan.

2. Klipp baconskivorna med en kökssax direkt ner i pannan. Stek en stund, tillsätt sedan rödlöken.

3. När baconbitarna blivit lagom stekta, häll i grädden. Låt koka en stund.

4. Häll av vattnet från pastan innan pastan blivit riktigt klar. Den ska fortfarande vara en aning seg. Ca 1 minut tidigare än vanligt. Låt den rinna av sig i ett durkslag och spola med kallt vatten.

5. krydda nu baconsåsen med svartpeppar och salt. Tillsätt osten, rör runt så att osten fördelar sig i såsen.

6. För tillbaka pastan i kastrullen och häll över baconsåsen. Blanda samman pastan och såsen. Ställ tillbaka kastrullen på varm platta.

7. knäck ett ägg i taget, ta ut ägg gulan från de tre äggen och rör ner dom i pastan, en efter en. Låt sedan pastan koka en stund på den varma plattan, rör runt så att ägg gulorna fördelar sig i pastan.

8. Smula ner en nypa persilja i pastan och strö över den grov malda svartpepparn och ev mera salt, servera genast. Servera gärna pastan med isbergssallad till.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s