Efterrätter · Uncategorized

Äppelkaka i långpanna (lätt att tillaga)

Äppelkaka

Äppelkaka 

  • 100g smör
  • 3 ägg
  • 2,5 dl socker
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl mjölk
  • 2 tsk bakpulver
  • 6-8 äpplen
  • Kanel
  1. Smält smör.
  2. Vispa ägg och socker pösigt.
  3. Tillsätt fett och mjölken sedan bakpulver och vetemjöl.
  4. Tryck ner äppelskivorna och strö över kanel.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i 175° ca 30 min eller tills kakan fått färg.
  6. Servera med marsan vaniljsås.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s