Efterrätter · Uncategorized

Morotskaka med philadelphiaglasyr

morotskaka

Morotskaka 

  • 3 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 2,5 dl matolja
  • 4 dl rivna morötter

Glasyr

  • ½ pkt philadelphia ost
  • Knappt 3 dl florsocker
  • Lite citronsaft

Skala och riv morötterna.

Vispa ägg och socker pösigt. Häll ner olja och morötter och tillsätt de torra ingredienserna. Häll smeten i en smord och bröad form, (jag brukar täcka formen med bakplåtspapper istället så får man upp den hel och fin) ca 25 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 40 min 175°C. Ta upp ur formen och låt svalna på galler.

Bred på glasyren på kakan när den har svalnat, du kan frysa kakan med glasyren på, lägg bara lite plastfolie precis på glasyren.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s