Efterrätter

Maränger

 

PORTIONER: ca 50 st små

Ingredienser:

  • 3 äggvitor (3 äggvitor motsvarar ca 100 g)
  • 1 dl strösocker (1 dl motsvarar 90 g)1 krm ättiksprit (12%)
  • 1 dl florsocker (1 dl motsvarar 60 g)

Gör så här:

Sätt ugnen på 100°C Varmluft (eller 100°C på över/undervärme).

Vispa äggvitorna med elvisp i en rostfri bunke tillsammans med hälften av strösockret och ättiksspriten, ca 2 minuter på medelhastighet.

Tillsätt resten av strösockret och vispa på hög hastighet till en fast maräng, ca 4 minuter.Sikta ner florsockret i marängen och vänd försiktigt ner det med en slickepott.

Spritsa eller klicka ca 50 maränger på 2 bakpappersklädda plåtar (för 50 st).

Vid varmluft: Ställ in plåtarna samtidigt i ugnen. Grädda ca 1 timme. Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar på eftervärme ca 30 minuter.

Vid över/undervärme: Grädda en plåt i taget i 1 1/2 timme. Plåt två kan stå framme och vänta på sin tur. Med över/undervärme gräddas en plåt i taget. Då kan första plåten med maränger dock inte stå kvar på eftervärme.

 

Advertisements

One thought on “Maränger

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s