Förrätter · Middagar

Krämig blomkålssoppa med cheddarost

 

Dagens recept har jag hämtat från 56kilo.se

Portioner: 12
Ingredienser:

  • 2 mediumstora blomkålshuvuden
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • smör att fräsa löken i
  • 3 msk konc. kycklingfond alt grönsaksfond
  • 12 dl vatten
  • 1 dl vitt vin
  • 1-2 krm cayennepeppar
  • 200 g naturell färskost
  • 2 dl grädde
  • 5 dl riven cheddar
  1. Skala och finhacka lök och vitlök, fräs mjuka i smör. Skär av blasten och stammen från blomkålen och skär blomkålsbuketetterna i mindre bitar. Lägg blomkål och lök i en stor kastrull, fyll på med vatten, fond, vin och låt allt småputtra tills blomkålen är mjuk. Mixa ihop allt med stavmixer. Rör ner grädde, ost och färskost och rör slätt, smaka av med cayennepeppar.
  2. Servera med lite mer cheddar, salladslök och bacon (jag valde kycklingbacon) – elelr skippa baconet för helt vegetarisk soppa.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s