Efterrätter

Smördegsbakelser

 

Dessa smördegsbakelser är lätta att göra när man har lite ont om tid. Jag har provat med marsankräm, hallonmousse och nedan citronkräm och alla är lika goda att avnjuta.

  • frysta smördegsplattor

Citronkräm (till 8 stycken)

  • 250 g mascarpone
  • 1 1/2 msk florsocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl lemon curd
  • 250 g färska bär
  • uppvispat ägg till pensling
  • eventuellt mynta och florsocker till gardering

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Dela varje smördegsplatta på hälften, och lägg på en bakpappersklädd plåt. Använd en kniv och skåra varje platta så att den får en “ram” på en cm. Nagga rutan som är innanför ramen med en gaffel.
  2. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitten av ugnen 8-10 minuter, tills de blivit puffiga och gyllene. Låt svalna.
  3. Förbered den fyllningen man vill ha.
  4. Peta ner den naggade delen av varje smördegsruta. Bred på fyllningen. Garnera med färska bär och eventuellt mynta. Pudra över florsocker.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s